Cimetovo dekle | Piškoti
Moja načela pri peki piškotov so preprosta. Piškot mora biti krhek in se lepo stopiti v ustih. Čutiti se morajo sestavine, ki so uporabljene, piškot pa mora izgledati mamljivo.
poročne torte, rojstnodnevne torte, torta za krst, torta za novorojenčka, torta za abraham
21412
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21412,vcwb,vcwb-ver-2.12.1,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.2,vc_responsive

Moja načela pri peki piškotov so preprosta. Piškot mora biti krhek in se lepo stopiti v ustih. Čutiti se morajo sestavine, ki so uporabljene, piškot pa mora izgledati mamljivo.

.

Vsak piškot je zgodba zase in vsak je narejen po mojem lastnem receptu. Ne uporabljam margarine in rastlinske smetane, uporabljam pravi kakav in čim manj sladkorja. Cenik piškotov najdete tukaj.

.

 .
 .
Makroni

Ti občutljivi a nadvse simpatični piškoti so brez bele moke, narejeni iz zgolj treh sestavin, mandlji (lahko tudi kakšen drug orešček), sladkor in beljak. Prav narejeni, lepo omehčani in z bogato kremo nam pričarajo eksplozijo okusov.

.
Okusi na voljo:
• Čokoladni (kakavov makron s čokoladno kremo)
• Slana karamela (navadni makron s slano karamelo)
• Rahlo zardeli makron (naravno obarvan z malinino-čokoladno kremo)
• Kava (makron s kavo in masleno kavno kremo)

 .
 .
.
.
.
ajdovčki

Ta krhek piškot je narejen brez bele moke, ne preveč sladek s srčkom iz bele čokolade.

 .
 .
 .

.

.

.

čajni

Majhen piškotek narejen iz bele moke, lešnikov in z začimbami, ki jih meljem sama. Te začimbe so cimet, muškatni orešček, poper, janeževa zvezda, kardamom, koriandrova semena, klinčki. Vse skupaj pa zaključi glazura iz sadnega čaja.

 .
 .
 .

.

.

.

.

pojštrčki

Mehki piškot, narejen iz rjavega masla, lešnikov, z rezino mandlja na vrhu, je nekaj posebnega, tako po okusu, kot po teksturi. Izzivam vas, da pojeste samo enega.

 .
 .
 .

.

.

.

išlerji

Krhko testo in čokoladna krema, bolj preprosto ne gre, vendar če je narejeno prav, se ta piškot stopi v ustih in nam zapolni srce s toplino.

 .
 .
 .

.

.

.

.

bombončki

Na izgled preprost piškot, po okusu pa preseneti z močnim okusom po temnemu kakavu in domačih orehih, tudi ta se lepo stopi v ustih, okus pa traja in traja,…

 .
 .
 .

.

.

.

medenjaki

Decembrski piškoti z veliko začimbami in medom lokalnih proizvajalcev je prava uspešnica ob praznikih. Nič tako lepo ne pričara božiča kot dober medenjak, pika!

“Raje pojem pol piškota in v njem uživam, kot pa da pojem ducat piškotov, ki niso dobri.”

Vas zanima kako nastajajo moji piškoti?