Cimetovo dekle | TORTE
Slaščice morajo biti dobre, ne preveč sladke, vsekakor brez umetnih dodatkov in lepe na oko. Posebej pozorna sem na teksturo in prepletanje okusov. Ljudje navsezadnje jemo tudi z očmi.
poročna torta, rojstnodnevna torta, torta za zabavo, poslovna darila, zdrave sladice, torta brez alergenov, torta brez aditivov, torta brez oreščkov, torta brez glutena, torta brez laktoze, torta brez sladkorja
22745
page-template-default,page,page-id-22745,vcwb,vcwb-ver-2.12.1,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.2,vc_responsive

Posebnost mojih slaščic je v tem, da vsebujejo samo naravne sestavine, kar pomeni da v njih ne boste našli umetnih barvil in izdelkov iz tičine mase.  Naravna barvila, ki jih uporabljam, izdelujem sama.

 

Preden mi pošljete povpraševanje, si prosim oglejte okuse in cene, saj bomo tako veliko hitreje našli popolno torto za vas. Cenik tort najdete tukaj.

NADSTROPNE TORTE

Nadstropne torte v osnovi vsebujejo več biskvita (ponavadi 3-4 plasti). Med biskviti je dobra mere kreme z vmesnimi sredicami ali pa tudi ne. Možnosti je neskončno. Za premaz načeloma ne uporabljam maslene kreme, ampak sem razvila posebno kremo, ki je fantastična in ravno prav sladka. Se ne strdi kot maslena krema, vendar sem z prakso ugotovila, da to sploh ni potrebno.

 

Cene se gibljejo med 3,5€ – 4.5€ na kos (odvisno od okusa in od premaza). Najdražje so seveda tortice, ki vsebujejo čokolado in oreščke v kombinaciji s čokoladnim premazom. 

OTROŠKE TORTE

Otroške tortice imajo posebno mesto pri meni. Z veseljem jih izdelujem, in si vedno znova izmišljam nove oblike. Seveda je za njih potrebno ogromno časa in potrpežljivosti. Običajno za dekoracijo porabim več časa, kot za samo torto. Vsi detaili so narejeni iz temperirane čokolade, domačega marcipan ali biskvita (masa za popse), ki ga oblikujem, da dosežem željen rezultat (rog samoroga, gobček pri medvedu, nogice od žabe, rilec od slona).

 

Tak način izdelave detajlov zahteva veliko časa. Dobra stran tega pa je, da so vsi sestavni deli torte odličnega okusa.  Vsi detaili so naravno obarvani z barvami, ki jih izdelujem sama.  Cene dekoracij tort v obliki živali se gibljejo med 25€ - 45€.

OSTALE TORTE

Najraje delam kremne tortice. Te tortice so sestavljene iz ene debelejše ali dveh tanjših plasti biskvita. Vmes sta postavljeni ena ali dve sredici. Tortica je prelita z moussom, na vrhu je dodana glazura, ki je po navadi enaka kot ena izmed sredic. Takšne tortice so v osnovi nižje, zato prosim imejte to v mislih, ko naročate torto.

 

Ob doplačilu je mogoče takšno torto preliti z različnimi glazurami: čokolada, sadje, karamela. Ker je za takšen postopek potrebno torto zamrzniti, vsi okusi ne pridejo v poštev (vanilijeva krema, jogurtov mousse, maskarponin mousse, veganske). Cena dodatne glazure je odvisna od velikosti torte in od tipa glazure, giblje se med 10-18€. V to ceno je vključena samo glazura in ne celotna dekoracija.

OKUSI TORT

1. JOGURTOVA S SADJEM

Vanilijev biskvit s sadjem / jogurtov mousse / sadna sredica / sadna glazura na vrhu

 

2. VANILIJEVA

vanilijev biskvit 2x / slaščičarska krema z vanilijo / jagoda (ali katerokoli drugo sadje) / sadna glazura na vrhu

 

3. LIMONINA Z JAGODO

Limonin biskvit / limonin mousse / jagodna sredica / jagodna glazura na vrhu

 

4. SAHER

čokoladni biskvit / marelična ali domača marmelada / čokoladna glazura čez celo torto

 

5. SADNA Z VANILIJO

vanilijev biskvit / vanilijeva sredica / sadni mousse / sadna glazura na vrhu

 

6. SKUTINA

makov biskvit ali vanilijev biskvit / malinina sredica / skutin mousse /malinina glazura na vrhu

 

7. ŠTRUDELJ

vanilijev biskvit z začimbami / karamelizirana jabolka / skutin mousse / karamelna glazura na vrhu

 

8. ČOKOLADNA S SADJEM

biskvit ali brownie / čokoladni mousse / sadna sredica / sadna glazura na vrhu

 

9.ČOKOLADNA

čokoladni biskvit ali brownie / čokoladni mousse / sredica iz temne ali bele čokolade/ čokoladna glazura na vrhu

 

10. LIMONINA Z BELO ČOKOLADO

Limonin biskvit / mousse iz bele čokolade / limonina sredica / limonina glazura na vrhu

 

11. TRIS

vanilijev biskvit ali čokoladni biskvit/ 2 sredici: gozdni sadeži + praline lešnik / mousse iz bele čokolade / glazura iz gozdnih sadežev na vrhu

 

12. TROJNA ČOKOLADA

čokoladni hrustek / čokoladni biskvit / čokoladni mousse iz temne, mlečne in bele čokolade / čokoladna glazura na vrhu

 

13. KOKOS S KARAMELIZIRANO BANANO IN KAVO

Čokoladni biskvit / 2 sredici: karamelizirane banane + kavna krema / kokosov mousse

 

14. LEŠNIKOVA

lešnikov biskvit / vanilijeva sredica / lešnikov mousse / karamelna glazura na vrhu

 

15. PREKMURSKA GIBANICA

Makov biskvit 2x / karamelizirana jabolka / skutin mousse / glazura iz karameliziranih orehov na vrhu

 

16. JESENSKA S KOSTANJEM

Čokoladni biskvit z rumom / kostanjev mousse / mousse iz mlečne čokolade / kostanjeva krema

 

17. BOŽIČNA

orehov biskvit / vanilijev mousse s cimetom / 2 sredici: pomaračna sredica + medeni piškot / začinjena glazura vrhu

Zgoraj so našteti okusi, ki jih ponujam. Razvrščeni so naraščajoče po ceni, torej okus številka 1 je cenejši, medtem ko so okusi med 10 in 17 dražji. Posebnost so tudi sezonske tortice, ki se jih lahko naroči le kratek čas v letu (okusa 16 in 17).

VAS ZANIMA KAKO NASTAJAJO MOJE TORTE?